Herman Johannes (Jop) BLOM, Investment Manager, geboren op 07 11 1974 te Amsterdam, zoon van Herman Arnold (Noud) BLOM en Johanna GROENEVELD.
Gehuwd op 38‑jarige leeftijd op 30 12 2012 te Stellenbosch (Zuid Afrika) met Pauline Henreiette (Pauline) WOOLTHUIS, 29 jaar oud, geboren 08 02 1981 te Zwolle.
Uit dit huwelijk:
1. Mees Moyo Julian (Mees), geboren op 05 09 2011 te Pretoria (Zuid Afrika).

Jop is (mede)eigenaar van twee bedrijven Behold en Rainbowcollection. Beide bedrijven willen maatschappelijk verantwoord ondernemen, elk bedrijf heeft daarbij een andere insteek. AT5 heeft een aardig filmpje gemaakt waarin de werkzaamheden worden uitgelegd van het bedrijf Behold, u treft dit filmpje hier aan.

Tijdens zijn studie Rechten & Economie werd Jop Blom uit Amsterdam geraakt door een speech over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van Rabobank-topman Herman Wijffels. Een stage in Kenia voor het Christian Child Fund was voor Blom het logische gevolg. Geïnspireerd door het succesvolle partnerschap tussen TNT en het World Food Programma besloot Blom te fungeren als een broker tussen bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties. "Wij zoeken partners, zetten samenwerkingen op en begeleiden deze social ventures," aldus Blom". "Hiermee doet Behold CSR Consultancy aan bedrijfsmatige ontwikkelingssamenwerking oftewel 'Fighting poverty with profit' en Trade instead of aid".

120.000 oranje fairtrade armbanden

Blom deed een beroep op de toenmalige Prepare2start regeling die nu Starters International Business heet . In 2008 startte een marktonderzoek naar de mogelijkheid een vestiging in Zuid-Afrika te beginnen. Sindsdien heeft Behold CSR Consultancy fantastische resultaten tot stand gebracht. Rondom het WK Voetbal in Zuid-Afrika werd de oranje fairtrade armband een klaterend succes. In Nederland en Zuid-Afrika werden er maar liefst 120.000 van verkocht. "Het project verschafte werk aan 400 vrouwen uit Kwazulu-Natal. Mede dankzij een samenwerking met Hema's Return to sender en de levering van 12.000 armbanden voor de nieuwe lingerielijn van Marlies Dekkers, hebben wij dit succes gecontinueerd."

Een mooi project is de verkoop van armbandjes op de site van Shake the world. Vrouwen in derde Wereld landen worden ingezet bij de vervaardiging van de armbandjes en krijgen hiervoor een reele vergoeding. De dragers van de vrolijk gekleurde armbandje maken een statement tegen armoede.

shake the world

U wordt van harte uitgenodigd deze fraaie armbandjes te kopen op de site van Shake the world en daarmee gaat u de strijd tegen armoede aan!

Terug naar de genealogie